רשומות

לחמניות שום , שמן זית ופטרוזיליה

תמונה
 לא יודעת למה,  תמיד במוצאי שבת אני רעבה. למרות שבשבת אוכלים יותר מהרגיל (השבת הזו בפרט עברתי מהספה למיטה וחוזר חלילה....) אז לכל שבת יש מוצאי שבת ובכל מוצאי שבת צריך להמציא את הגלגל מחדש. מה אוכלים? בכל זאת אחרי יום עמוס באוכל ולפני שינה...... אז לחמניות רכות , ריחניות וטעימות עם מטבוחה עושות את העבודה. בקערת המיקסר מכניסים לפי הסדר הזה 4 כוסות קמח לבן כף שמרים יבשים 1/4 כפית אבקת אפייה 3 כפות שמן 2 כוסות מים חמימים מעט מלח. מפעילים את המיקסר עד לקבלת בצק אחיד (אם חסר קמח מוסיפים מעט מעט עם כף ) אחרי שהבצק מתגבש תשאירו את המיקסר לעוד כ-5 דקות. תניחו לתפיחה בקערה מתאימה . אחרי שהבצק הכפיל את נפחו, חותכים בסכין ל-8-10 לחמניות (תלוי בגודל) ומכדררים כל חלק לכדור בגודל של כדור פינג פונג. מניחים בתבנית אפיה ומשאירים כחצי שעה להתפחה נוספת. אופים בחום של 180 מעלות, כ-40 דקות או עד שהלחמניות מקבלות צבע חום יפה. בינתיים מכינים בקערה: 1/2 כוס שמן זית 4-5 שיני שום כתושים או קצוצים כמו שאני אוהבת פטרוזיליה קצוצה ומלח גס  מיד כשהלחמניות מוכנות למרוח אותן בתערובת, להניח לצינון על רשת ו...

בבקה

תמונה
 בבקה-אין אין כמו ריח של שמרים בבית. תקופה ארוכה בכל יום שישי (שלא טיילתי בעולם) הכנתי בבקה לשבת. משום מה בזמן האחרון ההרגל נעלם לו (לא השמרים אל תדאגו) ובשבוע שעבר נזכרתי ששכחתי.... הכנתי, בבקה המתכון: לקערת המיקסר מוסיפים לפי הסדר הזה, 4 וחצי כוסות קמח (אני משתמשת בכוסות מדידה המיועדות לאפייה) כף שמרים יבשים 2 כפות אינסטנט פודינג וניל סוכר וניל 1/2 פכית אבקת אפייה כוס חלב פושר (אפשר מים או מיץ למי שרוצה פרווה) 200 גרם חמאה רכה (אפשר מרגרינה כנ"ל) 2 ביצים כף חומץ להפעיל את המיקסר וללוש כ-10 דקות, תוך כדי הלישה תידרשו לעוד כחצי כוס קמח. להכניס לקערת התפחה (מה אין לכם קערת התפחה??? בואו אלי לסטוק יש בשפע!!!) להתפיח עד להכפלת הנפח, להוציא אוויר ולהתפיח שוב. אז לחלק את הבצק ל-2 חלקים. לרדד כל חלק לעלה דק דק דק (לא דק לא בבקה ) למרוח שוקולד רצוי נוטלה ולפזר מעל חלבה מפוררת. לגלגל את העלה לצינור ארוך, כשיש לנו 2 צינורות כאלו אזי כורכים אותם אחד בשני ומניחים בסיר פלא (מה אין לכם סיר פלא???? טוב נו עוד פעם תבואו לסטוק!!!!) מתפיחים שוב כחצי שעה מורחים חלמון של ביצה ומפזרים מעט שומשום. אופ...

אורשקי - עוגיות רוסיות

תמונה
מה אגיד לכם..... הקורונה ייצרה לנו הרבה דברים (גם טובים) והרבה זמן. אז בשיטוטים שלי בבלוגים ואתרי אוכל במרשתת, ראיתי כמה פעמים את העוגיות האלו. החלטתי לנסות, ראשית יצאתי במסע ציד לרכוש את המכשיר, היינו בהסגר, מצאתי בגרובשטיין ותמורה סכום של 120 ש"ח המכשיר ועוד 40 ש"ח משלוח, הקסם נוצר והתבנית המיוחדת הזו הגיעה אלי הביתה. הצטרפו המקרים וקבעתי עם מגי וליזי חברותי האהובות מפגשון, מגי ואני לא נפגשות בלי להכין אוכל, אין מצב, אז הכנו ארוחת צהרים ולקינוח החלטנו שנכין יחד את העוגיות. אספתי כמה מתכונים (כבר לא זוכרת מאיזה אתר/בלוג/דף פייסבוק, באמת לא זוכרת) ויצאנו לדרך. קצת התעסקות, מגי אפתה את העוגיות, ליזי ניקתה וסדרה אותן למילוי אני מלאתי והתוצאה לפניכם התבנית המיוחדת נראית כך אופים איתה על הגז. נעבור למתכון מתכון לעוגיות אורשקי רוסיות  מהמטבח הרוסי – עוגיות בצורת אגוזים מומלץ להשתמש  במחבת מיוחדת לעוגיות אורשקי ולרסס בתרסיס שמן את העיגולים של המחבת. רק לפעם הראשונה, אין צורך להמשיך ולשמן . מצרכים לעוגיות: 2 ביצים  100 גרם אבקת סוכר 3 כוסות קמח...

אוכל טברייני, מדרוטה עם חומוס

תמונה
יש דבר כזה, מטבח טברייני? העיר הזו בת למעלה מ-2000 שנים. היא אחת מערי הקודש. בעצם מדובר בעיר מעורבת בה חיו ערבים יהודים נוצרים ביחד (כמעט) גם אני גדלתי ברמלה, שם חיינו יחד יהודים וערבים. בכל אופן יש מטבח טברייני, בדיוק כמו שיש מטבח ירושלמי, בעצם מדובר בשילוב של אוכל ערבי שהגיע בעיקר מאזור סוריה ולבנון, ומנות יהודיות שהביאו אתם גלי העלייה הגדולים לארץ ישראל. טבריה מעצם היותה עיר מוקפת חומה היתה מבודדת התושבים לא היו בעלי ממון והנשים נדרשו להכין מנות טובות וזולות "ממה שיש". המדרוטה הינה בעצם "פירה" של חצילים ועליו או גרגרי חומוס, או גבינה צפתית או בשר. אגב באיסטנבול אכלתי מנה די דומה של פירה חצילים עם בשר. הפעם הכנתי עם גרגרי חומוס, הניסיון הבא יהיה עם בשר. ולמתכון....... מצרכים: 3 חצילים קלויים על האש קלופים וקצוצים. 2 כוסות גרגרי חומוס שהשרנו במים ללילה, אחר כך בשלנו עד לריכוך וקלפנו (כן כן לקלף את גרגרי החומוס) 3 כפות שמן זית מלח פלפל שחור מעט כורכום. אופן ההכנה: אחרי שטפלנו בחצילים ובגרגרי החומוס כפי שכתוב למעלה. אנחנו ...

חצילים, חצילים ושוב חצילים, עם בשר אז בכלל

תמונה
חצילים 👌 אי אפשר שלא להצליח איתם. השבוע בשיחת הבוקר (הקבועה) עם מגי שלי, היא מספרת לי שראתה משהו כזה באיזה אתר או בלוג איטלקי.....פורסמו שם עשרות אפשרויות להכנה עם חצילים, היא מספרת ולי בראש כבר מתרוצצים החצילים האלו. 3 חצילים בשרניים לחתוך לפרוסות בעובי של 2 ס"מ עם קורצן (איזה שבא לכם, אני אוהבת לבבות אז.... ❤ ). בלב שנוצר מלאתי תערובת של בשר לקציצות. טבילה ראשונה בקמח, טבילה שנייה בביצים טרופות עם כפית חרדל, טבילה שלישי בפרורי לחם... . ולטגן. רוצו להכין ואחרי שאתם טועמים (ומתעלפים) , לא לשכוח לתייג אותי בתוצאות. זהו החלות יצאו מהתנור הולכת "להרביץ" חלה עם חציל לבבי כזה וחריף. ויתרתי על קובה היום (רק אני, לא לדאוג, שאר בני הבית לא ויתרו). שבת שלום 🌹 בתאבון. תהיו טובים ❤

פאטליזאן קבאב , Patlıcan Kebabı שוב אני והאוכל הטורקי

תמונה
הבישול הטורקי הוא הלב והנשמה של הבישול המזרח ים-תיכוני. המטבח הטורקי מבוסס בעיקר על ירקות טריים, בשר ודגים. מקום של כבוד בין הירקות יש לחציל (פאטליז'אן בטורקית). כשאתם מטיילים בטורקיה אין סיכוי שלא תראו בחלונות הראווה (של המסעדות כמובן) את האדנה קבאב, או פאטליז'אן (חצילים) קבאב. אדנה שכן המקור של המנה הזו הוא מהעיר אדנה שבטורקיה. חלק ניכר מהמאכלים הטורקיים, נושאים שמות של אנשים או מקומות, לדוגמא "אדנה קפטה" שזה בעצם קציצות מהעיר אדנה. למרות שהן מוגשות בכל מקום בטורקיה , המקומיים יאמרו לכם שאדנה קפטה אוכלים באדנה......למה? כי שם הבשר הוא אחר, הגחלים אחרים והטיפול שונה. אותו הדבר לגבי האיסקנדר קבאב, איסקנדר קבאב אוכלים רק בבורסה. הוא עשוי מבשר טלה (הבשר הזה מרכיב חשוב מאוד במטבח הטורקי), המוצא של המנה הזו הוא בשבטים הנודדים בערבות אסיה ומאוחר יותר באנטוליה. בני השבטים האלו היו צולים את בשר הכבש או הטלה על החרבות שלהם. טפטוף השומן מהבשר השמן של הטלה על הגחלים גרם בעצם לאש להתלבות והעשן שדבק בבשר נתן לו את הטעם המיוחד שלו. בחור נחמד בשם איסקנדר אושטה מהעיר בורסה (...

משמנה מרוקאית

תמונה
רגע לפני חגיגות המימונה, מלמדת אתכם להכין משמנה , וריאציה של מופלטה, את השיעור למדתי במרוקו. בקישור שבצרופה תמצאו שידור חי שערכתי לפני שנתיים בפייסבוק. מאחר והשנה במימונה אהיה במצב טיסה, תצטרכו להסתפק בשידור הקודם. תהנו חג מימונה שמח שיהיה לכולם https://www.facebook.com/pnynh.qdm/videos/10220009986111427/