בבקה

 בבקה-אין אין כמו ריח של שמרים בבית.

תקופה ארוכה בכל יום שישי (שלא טיילתי בעולם) הכנתי בבקה לשבת.

משום מה בזמן האחרון ההרגל נעלם לו (לא השמרים אל תדאגו) ובשבוע שעבר נזכרתי ששכחתי....

הכנתי,





בבקה המתכון:
לקערת המיקסר מוסיפים לפי הסדר הזה,
4 וחצי כוסות קמח (אני משתמשת בכוסות מדידה המיועדות לאפייה)
כף שמרים יבשים
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
סוכר וניל
1/2 פכית אבקת אפייה
כוס חלב פושר (אפשר מים או מיץ למי שרוצה פרווה)
200 גרם חמאה רכה (אפשר מרגרינה כנ"ל)
2 ביצים
כף חומץ

להפעיל את המיקסר וללוש כ-10 דקות, תוך כדי הלישה תידרשו לעוד כחצי כוס קמח.

להכניס לקערת התפחה (מה אין לכם קערת התפחה??? בואו אלי לסטוק יש בשפע!!!)
להתפיח עד להכפלת הנפח, להוציא אוויר ולהתפיח שוב.

אז לחלק את הבצק ל-2 חלקים. לרדד כל חלק לעלה דק דק דק (לא דק לא בבקה
) למרוח שוקולד רצוי נוטלה ולפזר מעל חלבה מפוררת.
לגלגל את העלה לצינור ארוך, כשיש לנו 2 צינורות כאלו אזי כורכים אותם אחד בשני ומניחים בסיר פלא (מה אין לכם סיר פלא???? טוב נו עוד פעם תבואו לסטוק!!!!)
מתפיחים שוב כחצי שעה מורחים חלמון של ביצה ומפזרים מעט שומשום.
אופים בחום של 180 מעלות שימו לב תרפדו את התבנית בנייר אפייה ומעליו נייר כסף.
החלק העליון של העוגה נאפה מהר יותר ולכם נכסה את התבנית בנייר כנ"ל.
העוגה מוכנה כאשר היא שחומה יפה .
לפזר אבקת סוכר ובתאבון.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגיות מרוקאיות, הכי טעימות בעולם

פאטליזאן קבאב , Patlıcan Kebabı שוב אני והאוכל הטורקי

בייגלה כמו בקיוסק