לקראת הטיול לאיסטנבול, אפנק אתכם במעט מתכונים מאיסטנבול. לרוב אנחנו שומעים טורקיה ומדמיינים מנה של שיש קבב (שווארמה) מלווה בכוס ראקי, טעות, טורקיה תרבות אוכל מדהימה. הפעם בחרתי לכם מנה שהיא שילוב של חצילים עם קציצות בשר בתוכם. אבל רגע לפני סיפור קצר. לאיסטנבול הגעתי פעם ראשונה, לא ככלה ולא בעקבות הכלה (תאמינו או לא גם לא בעקבות החתן מבורסה), הגעתי עם אישי לחגוג לו יום הולדת. איסטנבול או בשמה הקודם קונסטנטינופול, הייתה עיר הבירה של האימפריה הרומית משנת 330 לספירה ועד לשנת 1453, בזכות הקיסרים הרומים העיר הזו הפכה לאחת הערים הגדולות העשירות והיפות ביותר בעולם של אותם הימים. נחתנו בשעת לילה מאוחרת בשדה התעופה אתאתורכ , פתחתי את הסלולרי שלי (ישן עם מקשים.....) ועל הצג כתוב לי באנגלית: havalimanı. חשבתי שמשהו חומד לצון, מאוחר יותר הבנתי שהתרגום מטורקית זה : "שדה תעופה". בכל אופן עושים דרכנו לבית המלון באזור לההללי (אזור די ממוסחר אבל שם באזור קנינו שערות חלבה, סילאן ענבים, סילאן תותי בר ועוד כמה דברים טובים), הרחוב מוזנח , משאיות אשפה אוספות את שאריות...
מה אגיד לכם..... הקורונה ייצרה לנו הרבה דברים (גם טובים) והרבה זמן. אז בשיטוטים שלי בבלוגים ואתרי אוכל במרשתת, ראיתי כמה פעמים את העוגיות האלו. החלטתי לנסות, ראשית יצאתי במסע ציד לרכוש את המכשיר, היינו בהסגר, מצאתי בגרובשטיין ותמורה סכום של 120 ש"ח המכשיר ועוד 40 ש"ח משלוח, הקסם נוצר והתבנית המיוחדת הזו הגיעה אלי הביתה. הצטרפו המקרים וקבעתי עם מגי וליזי חברותי האהובות מפגשון, מגי ואני לא נפגשות בלי להכין אוכל, אין מצב, אז הכנו ארוחת צהרים ולקינוח החלטנו שנכין יחד את העוגיות. אספתי כמה מתכונים (כבר לא זוכרת מאיזה אתר/בלוג/דף פייסבוק, באמת לא זוכרת) ויצאנו לדרך. קצת התעסקות, מגי אפתה את העוגיות, ליזי ניקתה וסדרה אותן למילוי אני מלאתי והתוצאה לפניכם התבנית המיוחדת נראית כך אופים איתה על הגז. נעבור למתכון מתכון לעוגיות אורשקי רוסיות מהמטבח הרוסי – עוגיות בצורת אגוזים מומלץ להשתמש במחבת מיוחדת לעוגיות אורשקי ולרסס בתרסיס שמן את העיגולים של המחבת. רק לפעם הראשונה, אין צורך להמשיך ולשמן . מצרכים לעוגיות: 2 ביצים 100 גרם אבקת סוכר 3 כוסות קמח...
הבישול הטורקי הוא הלב והנשמה של הבישול המזרח ים-תיכוני. המטבח הטורקי מבוסס בעיקר על ירקות טריים, בשר ודגים. מקום של כבוד בין הירקות יש לחציל (פאטליז'אן בטורקית). כשאתם מטיילים בטורקיה אין סיכוי שלא תראו בחלונות הראווה (של המסעדות כמובן) את האדנה קבאב, או פאטליז'אן (חצילים) קבאב. אדנה שכן המקור של המנה הזו הוא מהעיר אדנה שבטורקיה. חלק ניכר מהמאכלים הטורקיים, נושאים שמות של אנשים או מקומות, לדוגמא "אדנה קפטה" שזה בעצם קציצות מהעיר אדנה. למרות שהן מוגשות בכל מקום בטורקיה , המקומיים יאמרו לכם שאדנה קפטה אוכלים באדנה......למה? כי שם הבשר הוא אחר, הגחלים אחרים והטיפול שונה. אותו הדבר לגבי האיסקנדר קבאב, איסקנדר קבאב אוכלים רק בבורסה. הוא עשוי מבשר טלה (הבשר הזה מרכיב חשוב מאוד במטבח הטורקי), המוצא של המנה הזו הוא בשבטים הנודדים בערבות אסיה ומאוחר יותר באנטוליה. בני השבטים האלו היו צולים את בשר הכבש או הטלה על החרבות שלהם. טפטוף השומן מהבשר השמן של הטלה על הגחלים גרם בעצם לאש להתלבות והעשן שדבק בבשר נתן לו את הטעם המיוחד שלו. בחור נחמד בשם איסקנדר אושטה מהעיר בורסה (...
תגובות
הוסף רשומת תגובה