לקראת הטיול לאיסטנבול, אפנק אתכם במעט מתכונים מאיסטנבול. לרוב אנחנו שומעים טורקיה ומדמיינים מנה של שיש קבב (שווארמה) מלווה בכוס ראקי, טעות, טורקיה תרבות אוכל מדהימה. הפעם בחרתי לכם מנה שהיא שילוב של חצילים עם קציצות בשר בתוכם. אבל רגע לפני סיפור קצר. לאיסטנבול הגעתי פעם ראשונה, לא ככלה ולא בעקבות הכלה (תאמינו או לא גם לא בעקבות החתן מבורסה), הגעתי עם אישי לחגוג לו יום הולדת. איסטנבול או בשמה הקודם קונסטנטינופול, הייתה עיר הבירה של האימפריה הרומית משנת 330 לספירה ועד לשנת 1453, בזכות הקיסרים הרומים העיר הזו הפכה לאחת הערים הגדולות העשירות והיפות ביותר בעולם של אותם הימים. נחתנו בשעת לילה מאוחרת בשדה התעופה אתאתורכ , פתחתי את הסלולרי שלי (ישן עם מקשים.....) ועל הצג כתוב לי באנגלית: havalimanı. חשבתי שמשהו חומד לצון, מאוחר יותר הבנתי שהתרגום מטורקית זה : "שדה תעופה". בכל אופן עושים דרכנו לבית המלון באזור לההללי (אזור די ממוסחר אבל שם באזור קנינו שערות חלבה, סילאן ענבים, סילאן תותי בר ועוד כמה דברים טובים), הרחוב מוזנח , משאיות אשפה אוספות את שאריות...
מה אגיד לכם..... הקורונה ייצרה לנו הרבה דברים (גם טובים) והרבה זמן. אז בשיטוטים שלי בבלוגים ואתרי אוכל במרשתת, ראיתי כמה פעמים את העוגיות האלו. החלטתי לנסות, ראשית יצאתי במסע ציד לרכוש את המכשיר, היינו בהסגר, מצאתי בגרובשטיין ותמורה סכום של 120 ש"ח המכשיר ועוד 40 ש"ח משלוח, הקסם נוצר והתבנית המיוחדת הזו הגיעה אלי הביתה. הצטרפו המקרים וקבעתי עם מגי וליזי חברותי האהובות מפגשון, מגי ואני לא נפגשות בלי להכין אוכל, אין מצב, אז הכנו ארוחת צהרים ולקינוח החלטנו שנכין יחד את העוגיות. אספתי כמה מתכונים (כבר לא זוכרת מאיזה אתר/בלוג/דף פייסבוק, באמת לא זוכרת) ויצאנו לדרך. קצת התעסקות, מגי אפתה את העוגיות, ליזי ניקתה וסדרה אותן למילוי אני מלאתי והתוצאה לפניכם התבנית המיוחדת נראית כך אופים איתה על הגז. נעבור למתכון מתכון לעוגיות אורשקי רוסיות מהמטבח הרוסי – עוגיות בצורת אגוזים מומלץ להשתמש במחבת מיוחדת לעוגיות אורשקי ולרסס בתרסיס שמן את העיגולים של המחבת. רק לפעם הראשונה, אין צורך להמשיך ולשמן . מצרכים לעוגיות: 2 ביצים 100 גרם אבקת סוכר 3 כוסות קמח...
יש דבר כזה, מטבח טברייני? העיר הזו בת למעלה מ-2000 שנים. היא אחת מערי הקודש. בעצם מדובר בעיר מעורבת בה חיו ערבים יהודים נוצרים ביחד (כמעט) גם אני גדלתי ברמלה, שם חיינו יחד יהודים וערבים. בכל אופן יש מטבח טברייני, בדיוק כמו שיש מטבח ירושלמי, בעצם מדובר בשילוב של אוכל ערבי שהגיע בעיקר מאזור סוריה ולבנון, ומנות יהודיות שהביאו אתם גלי העלייה הגדולים לארץ ישראל. טבריה מעצם היותה עיר מוקפת חומה היתה מבודדת התושבים לא היו בעלי ממון והנשים נדרשו להכין מנות טובות וזולות "ממה שיש". המדרוטה הינה בעצם "פירה" של חצילים ועליו או גרגרי חומוס, או גבינה צפתית או בשר. אגב באיסטנבול אכלתי מנה די דומה של פירה חצילים עם בשר. הפעם הכנתי עם גרגרי חומוס, הניסיון הבא יהיה עם בשר. ולמתכון....... מצרכים: 3 חצילים קלויים על האש קלופים וקצוצים. 2 כוסות גרגרי חומוס שהשרנו במים ללילה, אחר כך בשלנו עד לריכוך וקלפנו (כן כן לקלף את גרגרי החומוס) 3 כפות שמן זית מלח פלפל שחור מעט כורכום. אופן ההכנה: אחרי שטפלנו בחצילים ובגרגרי החומוס כפי שכתוב למעלה. אנחנו ...
תגובות
הוסף רשומת תגובה