אוכל טברייני, מדרוטה עם חומוס


יש דבר כזה, מטבח טברייני?

העיר הזו בת למעלה מ-2000 שנים. היא אחת מערי הקודש.
בעצם מדובר בעיר מעורבת בה חיו ערבים יהודים נוצרים ביחד (כמעט) גם אני גדלתי ברמלה, שם חיינו יחד יהודים וערבים.
בכל אופן יש מטבח טברייני, בדיוק כמו שיש מטבח ירושלמי, בעצם מדובר בשילוב של אוכל ערבי שהגיע בעיקר מאזור סוריה ולבנון, ומנות יהודיות שהביאו אתם גלי העלייה הגדולים לארץ ישראל.
טבריה מעצם היותה עיר מוקפת חומה היתה מבודדת התושבים לא היו בעלי ממון והנשים נדרשו להכין מנות טובות וזולות "ממה שיש".
המדרוטה הינה בעצם "פירה" של חצילים ועליו או גרגרי חומוס, או גבינה צפתית או בשר.
אגב באיסטנבול אכלתי מנה די דומה של פירה חצילים עם בשר.

הפעם הכנתי עם גרגרי חומוס, הניסיון הבא יהיה עם בשר.
ולמתכון.......
מצרכים:
3 חצילים קלויים על האש קלופים וקצוצים.
2 כוסות גרגרי חומוס שהשרנו במים ללילה, אחר כך בשלנו עד לריכוך וקלפנו (כן כן לקלף את גרגרי החומוס)
3 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
מעט כורכום.
אופן ההכנה:
אחרי שטפלנו בחצילים ובגרגרי החומוס כפי שכתוב למעלה.
אנחנו נשים את שמן הזית בסיר  נוסיף את החצילים, החומוס, התבלינים וכוס מים. 
נביא לרתיחה ונבשל כ-30 דקות.
טעים חם או קר.
בתאבון.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגיות מרוקאיות, הכי טעימות בעולם

פאטליזאן קבאב , Patlıcan Kebabı שוב אני והאוכל הטורקי

בייגלה כמו בקיוסק