לחמניות שום , שמן זית ופטרוזיליה

 לא יודעת למה, 

תמיד במוצאי שבת אני רעבה.

למרות שבשבת אוכלים יותר מהרגיל (השבת הזו בפרט עברתי מהספה למיטה וחוזר חלילה....)

אז לכל שבת יש מוצאי שבת ובכל מוצאי שבת צריך להמציא את הגלגל מחדש.

מה אוכלים? בכל זאת אחרי יום עמוס באוכל ולפני שינה......

אז לחמניות רכות , ריחניות וטעימות עם מטבוחה עושות את העבודה.



בקערת המיקסר מכניסים לפי הסדר הזה

4 כוסות קמח לבן

כף שמרים יבשים

1/4 כפית אבקת אפייה

3 כפות שמן

2 כוסות מים חמימים

מעט מלח.

מפעילים את המיקסר עד לקבלת בצק אחיד (אם חסר קמח מוסיפים מעט מעט עם כף ) אחרי שהבצק מתגבש תשאירו את המיקסר לעוד כ-5 דקות.

תניחו לתפיחה בקערה מתאימה .

אחרי שהבצק הכפיל את נפחו, חותכים בסכין ל-8-10 לחמניות (תלוי בגודל) ומכדררים כל חלק לכדור בגודל של כדור פינג פונג.

מניחים בתבנית אפיה ומשאירים כחצי שעה להתפחה נוספת.

אופים בחום של 180 מעלות, כ-40 דקות או עד שהלחמניות מקבלות צבע חום יפה.

בינתיים מכינים בקערה:

1/2 כוס שמן זית

4-5 שיני שום כתושים או קצוצים כמו שאני אוהבת

פטרוזיליה קצוצה ומלח גס

 מיד כשהלחמניות מוכנות למרוח אותן בתערובת, להניח לצינון על רשת ואחרי 10 דקות.......

לקרוא לי.

בתאבון, שיהיה לנו שבוע טוב


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגיות מרוקאיות, הכי טעימות בעולם

פאטליזאן קבאב , Patlıcan Kebabı שוב אני והאוכל הטורקי

בייגלה כמו בקיוסק