אורשקי - עוגיות רוסיות

מה אגיד לכם.....
הקורונה ייצרה לנו הרבה דברים (גם טובים) והרבה זמן. אז בשיטוטים שלי בבלוגים ואתרי אוכל במרשתת, ראיתי כמה פעמים את העוגיות האלו. החלטתי לנסות, ראשית יצאתי במסע ציד לרכוש את המכשיר, היינו בהסגר, מצאתי בגרובשטיין ותמורה סכום של 120 ש"ח המכשיר ועוד 40 ש"ח משלוח, הקסם נוצר והתבנית המיוחדת הזו הגיעה אלי הביתה.
הצטרפו המקרים וקבעתי עם מגי וליזי חברותי האהובות מפגשון, מגי ואני לא נפגשות בלי להכין אוכל, אין מצב, אז הכנו ארוחת צהרים ולקינוח החלטנו שנכין יחד את העוגיות. אספתי כמה מתכונים (כבר לא זוכרת מאיזה אתר/בלוג/דף פייסבוק, באמת לא זוכרת) ויצאנו לדרך.
קצת התעסקות, מגי אפתה את העוגיות, ליזי ניקתה וסדרה אותן למילוי אני מלאתי והתוצאה לפניכם
התבנית המיוחדת נראית כך

אופים איתה על הגז.

נעבור למתכון

מתכון לעוגיות אורשקי רוסיות

 מהמטבח הרוסי – עוגיות בצורת אגוזים
מומלץ להשתמש  במחבת מיוחדת לעוגיות אורשקי ולרסס בתרסיס שמן את העיגולים של המחבת. רק לפעם הראשונה, אין צורך להמשיך ולשמן .
מצרכים לעוגיות:
2 ביצים
 100 גרם אבקת סוכר
3 כוסות קמח 
1/2 כפית מלח
250 גרם חמאה
2 כפות תמצית וניל
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית שטוחה סודה לשתייה 
למלית:
ריבת חלב
150 גרם אגוזי מלך טחונים
או נוטלה ואגוזי לוז טחונים
אופן הכנה:
•  מערבבים היטב את החמאה (הרכה מאוד) עם אבקת הסוכר.
• מוסיפים קורט מלח וממשיכים לערבב.
• מוסיפים סודה לשתייה, מיץ לימון, ביצים, תמצית וניל וקמח ולשים לבצק אלסטי.
• יוצרים כדורים קטנים בגודל של גולה קטנה (טיפונת יותר גדולים) שימו לב כדורים גדולים יתפשטו על כל התבנית (גם ילכלכו את הגז, תשאלו את מגי....) ושמים בתבנית או צלחת.
• מחממים את התבנית על אש בינונית ומניחים בפנים את כדורי הבצק. סוגרים את המחבת עם מכסה.
• אופים במשך כ-4 דקות עד שהעוגיות מתנפחות (כמו פנקייק). או עד שהכדורים קיבלו צבע חום בהיר ומורידים מהאש. מכינים את שאר העוגיות (כ-40).



מכינים את המלית שבחרנו

• ממלאים ומרכיבים את העוגיות אחת על השנייה.

מפזרים אבקת סוכר ובתאבון.
תקשיבו לי.....למחרת העוגיות טעימות יותר, לכן ממליצה לא לחסל אותן מיד (אני יודעת שההמלצה לא תתקבל, לפחות לא לפעם הראשונה).
בקיצור עבודה.....התעסקות, אנחנו היינו 3 יחד ועדיין לקח לנו כמעט שעה , אבל התוצאה שווה כל רגע.
זהו מחכה לביקור הבא של מגי , לנסות מילויים שונים לעוגיות הנפלאות האלו.
בתאבון.
באהבה💗

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגיות מרוקאיות, הכי טעימות בעולם

פאטליזאן קבאב , Patlıcan Kebabı שוב אני והאוכל הטורקי

בייגלה כמו בקיוסק