אוכל איסטנבולי.......חצילונים ממולאים
לקראת הטיול לאיסטנבול, אפנק אתכם במעט מתכונים מאיסטנבול.
לרוב אנחנו שומעים טורקיה ומדמיינים מנה של שיש קבב (שווארמה) מלווה בכוס ראקי, טעות, טורקיה תרבות אוכל מדהימה.
הפעם בחרתי לכם מנה שהיא שילוב של חצילים עם קציצות בשר בתוכם.
אבל רגע לפני סיפור קצר.
לאיסטנבול הגעתי פעם ראשונה, לא ככלה ולא בעקבות הכלה (תאמינו או לא גם לא בעקבות החתן מבורסה), הגעתי עם אישי לחגוג לו יום הולדת.
איסטנבול או בשמה הקודם קונסטנטינופול, הייתה עיר הבירה של האימפריה הרומית משנת 330 לספירה ועד לשנת 1453, בזכות הקיסרים הרומים העיר הזו הפכה לאחת הערים הגדולות העשירות והיפות ביותר בעולם של אותם הימים.
נחתנו בשעת לילה מאוחרת בשדה התעופה אתאתורכ , פתחתי את הסלולרי שלי (ישן עם מקשים.....) ועל הצג כתוב לי באנגלית: havalimanı.
לרוב אנחנו שומעים טורקיה ומדמיינים מנה של שיש קבב (שווארמה) מלווה בכוס ראקי, טעות, טורקיה תרבות אוכל מדהימה.
הפעם בחרתי לכם מנה שהיא שילוב של חצילים עם קציצות בשר בתוכם.
אבל רגע לפני סיפור קצר.
לאיסטנבול הגעתי פעם ראשונה, לא ככלה ולא בעקבות הכלה (תאמינו או לא גם לא בעקבות החתן מבורסה), הגעתי עם אישי לחגוג לו יום הולדת.
איסטנבול או בשמה הקודם קונסטנטינופול, הייתה עיר הבירה של האימפריה הרומית משנת 330 לספירה ועד לשנת 1453, בזכות הקיסרים הרומים העיר הזו הפכה לאחת הערים הגדולות העשירות והיפות ביותר בעולם של אותם הימים.
נחתנו בשעת לילה מאוחרת בשדה התעופה אתאתורכ , פתחתי את הסלולרי שלי (ישן עם מקשים.....) ועל הצג כתוב לי באנגלית: havalimanı.
חשבתי שמשהו חומד לצון, מאוחר יותר הבנתי שהתרגום מטורקית זה : "שדה תעופה".
בכל אופן עושים דרכנו לבית המלון באזור לההללי (אזור די ממוסחר אבל שם באזור קנינו שערות חלבה, סילאן ענבים, סילאן תותי בר ועוד כמה דברים טובים), הרחוב מוזנח , משאיות אשפה אוספות את שאריות יום האתמול מהרחובות ומשאיות ששואבות את הביוב ....... חשבנו לעצמנו, למה באנו? ולאן?
אבל!!!! התעוררנו בבוקר ולקח לנו בערך 5 שניות להתאהב בעיר הזו.
בילינו בה סוף שבוע והחלטנו שלכאן חוזרים , אכן כך עשינו , חזרנו שוב ושוב ושוב ושוב.......
חפרתי מספיק?
אז בואו נבשל.
מה צריך?
חצילונים קטנים יפים וטריים
חותכים ל-4 אבל משאירים מחובר בקצה ממלאים בתערובת של חצי ק"ג בשר טחון צרור עלי סלרי ובצל קצוצים + פלפל שחור מלח וכמון
טובלים בביצה טרופה ופרורי לחם ומטגנים קלות מכל הצדדים
מכינים את הרוטב
בסיר רחב שמים צרור עלי סלרי 2 כוסות מים, קופסת רסק עגבניות קטנה 1/2 כוס מיץ רימונים פלפל שחור מלח ומעט אבקת מרק
מרתיחים ומכניסים פנימה את החצילים (אני הוספתי גם קצת קציצות ברוטב כי חששתי שהנכד שלי לא יאהב......) מביאים לרתיחה ומבשלים כשעתיים על אש נמוכה
הגשתי עם אורז לבן או בורגול (בורגל שיזכיר לי את איסטנבול ואורז לבן שוב חששתי שהנכד שלי לא יאהב את הבורגול אבל הוא התאהב וכל דקה ביקש עוד בורגול .....)
תגובות
הוסף רשומת תגובה