רשומות

איסטנבול - סיפור אהבה בהמשכים

תמונה
  חודשיים הסתובבתי ואמרתי בקול רם: "רוצה איסטנבול"- אז .....  רוצה עושה!!!! יצאתי לאיסטנבול, בעקבות האוכל הטעים, האתרים המרהיבים, הכלה מאיסטנבול וההיסטוריה המרתקת. בצד הטיולים האוכל והאתרים שמענו על 37 הסולטנים בני השושלת העות'מנית, על המהפכה החילונית של מוסטפא כאמל, אטאטורק, אשר שם קץ למוסד הסולטנות בשנת 1924. על ההיסטוריה של קונסטנטינופול בפרט וטורקיה בכלל. אה....ברור ביקרנו בבורסה, העפלנו אל  הר אולודה (כולל עלייה ברכבל). טיילנו בקוז-אן , שוק המשי, היכן שאסמה סולטאן לוקחת את הכלות שלה לבחור בדים. מה יש בה במדינה הזו שאנחנו כל כך אוהבים לשנוא, שגרם לי להתאהב? אולי הפרי האסור? אולי מיצר הבוספורוס או אולי הבניינים, האופי המדהים של העיר הזו או אותו נוף הנשקף מחלון חדרי בבית המלון.......לא יודעת , נשביתי בקסמה של העיר הזו. עיר קוסמופוליטית, הכל יש בה!!!! אבל אם לא, חציתם את הבוספורוס (רצוי בהליכה רגלית על גשר גלטה) , לא אכלתם סימיט (הבייגלה הטורקי)  ולא צחצחתם נעלים...... כנרא...

עוגיות מייפל פקאן-פשוט קל להכנה וטעים טעים טעים

תמונה
עוגיות מייפל פקאן טעימות וכל מילה מיותרת אז קדימה לעבודה מצרכים לכ- 60 עוגיות 200 גרם חמאה רכה 2 וחצי כוסות קמח 1/2 כוס סוכר 3 כפות סירופ מייפל 200 גרם אגוזים טחונים גס 100 גרם אבקת סוכר לציפוי (אחרי האפיה) לאחד את החומרים במיקסר עם וו גיטרה להניח במקרר למנוחה של שעה ליצור כדורונים קנים ולאפות בחום של 160 מעלות כעשרים דקות עד שהעוגיות מזהיבות לקרר בתבנית לצפות באבקת סוכר והכי חשוב להכין כוס תה עם נענע ולהתקשר אלי..... בתאבון

עוגיות מרוקאיות, הכי טעימות בעולם

תמונה
טוב לפני המתכון חייבת סיפור, כל שנה מגי ואני מכינות עוגיות לראש השנה. מה זאת אומרת מי זו מגי? זו מגי שלי  https://www.facebook.com/magi.glucker?fref=search&__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARBEHQ7TyWqszLk8AWCdnxFCKmr8F_cmfCvn2LL4MMFHAQLqIOQKBc6ToLYw7YzHLvZxdZfi2e5Ob8U4 השנה היא הבריזה.....אז גייסתי את החוקי (אל תדאגו בחג אנחנו אוכלים עוגות שהיא אפתה...) ויחד הכנו את העוגיות האלו על פי מתכון של מגי שקיבלה מאמא שלה עליה השלום. האמת ניסיתי המון מתכונים לעוגיות האלו והמתכון הזה לוקח בגדול. אז ראשית המתכון עוגיות מכונה מגי,  ככה הן נקראות במחברת שלי: במיקסר להכניס 1 ק"ג קמח 2 שקיות אבקת אפייה כוס+1/3 סוכר 2 שקיות סוכר וניל 100 גרם שומשום 1/2 כוס שמן 400 גרם חמאה (מי שרוצה פרווה מוזמן להשתמש במרגרינה, אלי היא לא נכנסת הביתה אין לה אישור כניסה) 4 ביצים לעבד במיקסר לבצק אחיד במכונת בשר עם צנטר כרצונכם מכינים את העוגיות. אופים בחום בינוני גבוה עד שהן משחימות. בתאבון ותודה למגי שלי על המתכון הנפלא (אפילו שהיא לא ערבבה איתי היום.....אפילו) ...

בייגלה כמו בקיוסק

תמונה
בייגלה כמו בקיוסק טוב אי אפשר מתכון בלי סיפור....אני ידועה כחובבת אפייה בכלל ולחמים בפרט. לאחרונה בכל שישי אני מכינה את הבייגלה / לחמניות האלו, כי למה? כי ככה, הנכד שלי , הראל, פותח את הדלת ביום שישי, ניגש אלי ושואל: "סבתא יש לחמניות שלך?" נראה לכם שאהיה במצב שאומר לו , אין? אין מצב.... לכן מכינה, כעת לקראת ראש השנה אפשר להוסיף קצת סוכר בציפוי, סוכר חום או לבן . או למרוח מעט דבש מדולל במים חמים, להכשיר אותן לראש השנה. אפשר גם לקשט אותן....עם סידור מפיות במרכז הלחמנייה. אז אחרי "החפירות" לעבודה. נתחיל להכין את הבצק: 1 ק"ג קמח 500 מל מים פושרים חצי כוס סוכר כף שטוחה שמרים יבשים 1/4 כוס שמן (שמתי שמן זית) ללוש  לבצק ולהניח  להתפחה אחרי שהבצק הכפיל את הנפח חותכים בסכין ל-16 חלקיםומנקנקים כל חלק . 1/3 מהנקניק סוגרים בעיגול ומלפפים את הנקניק הנותר סביב העיגול. בסיר המרתיחים 5 ליטרים מים וכפית מלח (לראש השנה נחליף את המלח בסוכר) להכניס את הבייגלה לסיר לרתיחה של שתי דקות לסדר בתבנית ולמרוח חלמון (א...

אוכל איסטנבולי.......חצילונים ממולאים

תמונה
לקראת הטיול לאיסטנבול, אפנק אתכם במעט מתכונים מאיסטנבול. לרוב אנחנו שומעים טורקיה ומדמיינים מנה של שיש קבב (שווארמה) מלווה בכוס ראקי, טעות, טורקיה תרבות אוכל מדהימה. הפעם בחרתי לכם מנה שהיא שילוב של חצילים עם קציצות בשר בתוכם. אבל רגע לפני סיפור קצר. לאיסטנבול הגעתי פעם ראשונה, לא ככלה ולא בעקבות הכלה (תאמינו או לא גם לא בעקבות החתן מבורסה), הגעתי עם אישי לחגוג לו יום הולדת. איסטנבול או בשמה הקודם קונסטנטינופול, הייתה עיר הבירה של האימפריה הרומית משנת 330 לספירה ועד לשנת 1453, בזכות הקיסרים הרומים העיר הזו הפכה לאחת הערים הגדולות העשירות והיפות ביותר בעולם של אותם הימים. נחתנו בשעת לילה מאוחרת בשדה התעופה אתאתורכ  , פתחתי את הסלולרי שלי (ישן עם מקשים.....) ועל הצג כתוב לי באנגלית:   havalimanı.    חשבתי שמשהו חומד לצון, מאוחר יותר הבנתי שהתרגום מטורקית זה : "שדה תעופה". בכל אופן עושים דרכנו לבית המלון באזור לההללי (אזור די ממוסחר אבל שם באזור קנינו שערות חלבה, סילאן ענבים, סילאן תותי בר ועוד כמה דברים טובים), הרחוב מוזנח , משאיות אשפה אוספות את שאריות...

עוגיות ערמונים נ-פ-ל-א-ו-ת

תמונה
אתם יודעים לפעמים המטבח שלי הופך מעבדה.... מנסה ומנסה ומנסה. החלטתי לנסות להכין עוגיות ערמונים, בחורף באחד מבתי התה בבייג'ינג הגישו לנו אותן והן היו נהדרות ניסיתי לשחזר והצליח...... אז משתפת אתכם: מצרכים לכ-60 עוגיות 200 גרם חמאה 300 גרם ערמונים קלופים וקלויים 2 וחצי כוסות קמח תופח סוכר וניל כוס סוכר ביצה אחת את כל המצרכים למעבד מזון ואז לארוז ולהכניס למקרר לחצי שעה שאפשר יהיה לעבוד עם הבצק כעת לכדרר כדורים קטנים (כמו גולה גדולה) להניח בתבנית אפיה לאפות בחום של 160 מעלות עד שהטבעת סביב העוגיות זהובה לקרר ולפזר אבקת סוכר

פוסט הכרות

תמונה
היי לכם, אז זה שאני מאוהבת ביולנדה (מה מי זו יולנדה? זו  https://yolandahirshsofer.blogspot.com/?fbclid=IwAR3mhl-AXUFFoNPBJ7FX_mL5WPNTxurFzj87ClfWnqMrGbpQ0b_SErMiv2Q ) והיא פתחה בלוג.....אז הלכתי אחריה, בלי שאלות מיותרות. כי למה? כי ככה.....יולנדה ואני מרימות פרוייקטים מדהימים ביחד (חכו, חכו, סבלנות ותדעו הכל) אז מה שהיא עושה גם אני. רק שאני לא סופרת כמוה, כן כן היא סופרת מעולה. אבל באתי לרגע לספר לכם עלי..... שמי פנינה ואני נשואה לשמעון (240 שנים בערך....) אמא של שחר שהוא אבא של טליה אמא של טל שהיא מעצבת שמלות כלה, עוד לא ראיתם? רגע....כאן הקישור  https://www.facebook.com/TalKedemBridal/ אמא של ג'וליה שהיא אמא של הראל, גילי ונוגה. אמא של איילת. חזרה אלי, אז שמי פנינה ואני מובילה מטיילים ברחבי העולם, רואה מקומות יפים, אנשים שמחים וזה עושה לי שמח על הלב. כשאני לא מטיילת בעולם, אני בלונה פארק הפרטי שלי, המטבח.....הכי בעולם אוהבת להישאר כל היום בפיג'מה , לבשל ולאפות את עצמי לדעת.  כשכבר אין את מי להאכיל......אז אני גם סורגת ולפני השינה קוראת.....מ...