בייגלה כמו בקיוסק
בייגלה כמו בקיוסק
טוב אי אפשר מתכון בלי סיפור....אני ידועה כחובבת אפייה בכלל ולחמים בפרט.
לאחרונה בכל שישי אני מכינה את הבייגלה / לחמניות האלו, כי למה? כי ככה, הנכד שלי , הראל, פותח את הדלת ביום שישי, ניגש אלי ושואל: "סבתא יש לחמניות שלך?"
נראה לכם שאהיה במצב שאומר לו , אין? אין מצב....
לכן מכינה, כעת לקראת ראש השנה אפשר להוסיף קצת סוכר בציפוי, סוכר חום או לבן . או למרוח מעט דבש מדולל במים חמים, להכשיר אותן לראש השנה.
אפשר גם לקשט אותן....עם סידור מפיות במרכז הלחמנייה.
אז אחרי "החפירות" לעבודה.
נתחיל להכין את הבצק:
1 ק"ג קמח
500 מל מים פושרים
חצי כוס סוכר
כף שטוחה שמרים יבשים
1/4 כוס שמן (שמתי שמן זית)
ללוש לבצק ולהניח להתפחה
אחרי שהבצק הכפיל את הנפח חותכים בסכין ל-16 חלקיםומנקנקים כל חלק .
1/3 מהנקניק סוגרים בעיגול ומלפפים את הנקניק הנותר סביב העיגול.
בסיר המרתיחים 5 ליטרים מים וכפית מלח (לראש השנה נחליף את המלח בסוכר)
להכניס את הבייגלה לסיר לרתיחה של שתי דקות
לסדר בתבנית ולמרוח חלמון (או דבש) עם קצח/ שומשום מה שבא.
אופים עד להזהבה (כעשרים דקות)
בתאבון
פנינה
תגובות
הוסף רשומת תגובה